Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Voor ondernemers op Hazeldonk: Workshops cyberweerbaarheid met ondersteuning

Ondernemers op bedrijventerrein Hazeldonk in Breda kunnen kosteloos deelnemen aan een serie workshops over cyberweerbaarheid. In aanvulling op de workshop krijgen zij uitleg over verschillende vormen van ondersteuning waar ze aanspraak op kunnen maken. Als Platform Veilig Ondernemen zeggen we: “Laat dit cadeau niet liggen!”

De proeftuin TFR-Hazeldonk draait op volle toeren. Op 21 juni jl. hebben ondernemers tijdens de Brabant onder de Radar /Chapter Breda kunnen horen – zien en beleven welke items, waaronder het item Cyberweerbaarheid, voor Hazeldonk klaar staan om elkaar te versterken tegen ondermijning. Op 21 juni jl is er tevens door diverse partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als titel “Gastveilig Breda’” Hierover hoort u binnen kort meer. 

Vouchers beschikbaar

Bijna alle bedrijven zijn sterk afhankelijk van hun ICT. Uitval daarvan heeft grote gevolgen en een steeds grotere dreiging komt door cybercrime. Dankzij de samenwerking kunnen bedrijven op Hazeldonk praktische ondersteuning krijgen om de gevolgen van uitval van de ICT te beperken. Dit cyberweerbaarheidsprogramma is deze maand gestart en loopt tot april 2023. Er kunnen 15 bedrijven meedoen aan de workshops, er zijn een beperkt aantal vouchers als cofinanciering van pentest en backuptest, en 3 bedrijven krijgen cofinanciering om zich te laten certificeren op cyberweerbaarheid.

Programma

Het cyberweerbaarheidsprogramma start met een workshop. Deelnemers aan de workshop krijgen:

1. professionele hulp bij het opzetten of aanpassen van uw cyberbeveiligingsplan;

2. inzicht voor het beveiligen van uw kroonjuwelen;

3. toegang tot een self assessment met gratis advies hoe goed uw cyberbeveiliging is;

4. een financiële bijdrage* voor pentest en/of backuptest en/of certificering (*beperkte beschikbaarheid).

De eerste workshop vond plaats op 8 september en was zeer geslaagd. Er volgen nog 2 workshops en deze worden gegeven door de specialisten van Dataexpert, met veel hands-on activiteiten, praktische tips en de nodige diepgang. Na de workshop hebben deelnemers een duidelijke  ‘boodschappenlijst’ met activiteiten om de kans op uitval van ICT te verminderen en voorbereid te zijn als het toch voorkomt.

Praktische informatie

Voor wie:

Elk bedrijf dat afhankelijk is van kantoor- en/of industriële automatisering. Deelnemers zijn:

  • medewerkers die het bedrijf kunnen overzien (financieel, operationeel) of
  • verantwoordelijk voor bedrijfsonderdelen die afhankelijk zijn van ICT systemen of
  • ICT specialisten (kan ook een leverancier zijn).

Datum en tijd:

22 september                   9:00-13:00 uur

13 oktober                        9.00-13.00 uur

Locatie: Stadskantoor Breda / Claudius Prinsenlaan 10 Breda 

Maximale deelname per workshop: 5 bedrijven met maximaal 2 personen per bedrijf

Vervolg op de workshop : na de workshop volgt er een leertraject tot april 2023. U wordt geholpen bij het uitvoeren van uw plan en voor een beperkt aantal bedrijven zijn er vouchers (euro’s) voor een pentest en backuptest. Tevens kunnen maximaal 3 bedrijven zich laten auditen voor een certificering.

AANMELDEN 

Inschrijven kan door een mail te sturen aan h.nouwens@breda.nl met vermelding welke datum u aanwezig wilt zijn, met welke persoon of personen (plus functie).

Pak deze kans en schrijf nu in voor deze cybersecurity workshop. Er zijn nog enkele plaatsen vrij! 

Ga naar de inhoud