Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Veiligheidsdag Kreitenmolen: ook in Udenhout werken we samen!

Als PVO helpen we graag bedrijven, maar nog liever helpen we een bedrijventerrein als geheel. Samenwerking is namelijk ons belangrijkste instrument in de strijd tegen criminaliteit en ondermijning. In Udenhout kregen we vorige week de kans om te doen waar we zo goed in zijn: stakeholders samenbrengen, experts invliegen en samen de veiligheid naar een hoger niveau tillen. Het resultaat: een succesvolle veiligheidsdag op bedrijventerrein Kreitenmolen.

Het juiste verhaal

Tijdens een bijeenkomst als deze maken de juiste sprekers het verschil. Goede sprekers sluiten aan op de vraagstukken die spelen op een bedrijventerrein. Ze weten ondernemers te raken met relevante informatie en persoonlijker verhalen. Als PVO hebben we gelukkig veel van dit soort sprekers in ons netwerk.

Zo vertelde Xander Koppelmans hoe het is om een hack mee te maken, hoe intens de nasleep kan zijn en hoe je jezelf ertegen wapent. Toon Walravens stond ooit zelf aan het hoofd van een criminele organisatie, maar is inmiddels het toonbeeld van succesvolle rehabilitatie. Hij legde uit hoe jij je medewerkers weerbaar kunt maken tegen de corrumperende invloed van georganiseerde misdaad. Freek Pecht en Tibor Fijnaut vertelden over hun ervaringen in de strijd tegen georganiseerde misdaad. Ze legden uit hoe ondernemers criminele activiteiten als bijvoorbeeld een drugslab kunnen herkennen.

Samen sterk tegen criminaliteit

Als PVO zijn we trots dat ook deze veiligheidsdag weer een succes was. Dankzij deze bijeenkomsten worden ondernemers niet alleen geïnformeerd en geactiveerd, de sociale cohesie op het bedrijventerrein gaat er ook door omhoog. Men kent elkaar en weet elkaar te vinden. Ondernemers horen van experts en van elkaar wat er speelt, en zetten samen de schouders onder veiligheidsvraagstukken.

Dat krijgen we echter alleen voor elkaar in samenwerking met diverse partijen. De gemeente, politie en brandweer, maar ook de individuele ondernemers, lokale ondernemersverenigingen en parkmanagement moeten elk hun rol pakken om een bijeenkomst als deze tot een succes te maken. Het succes van deze bijeenkomst op Kreitenmolen was een weerspiegeling van de inzet en betrokkenheid van deze partners.

Ga naar de inhoud