Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

#STRONGLOGISTICS: samen alert en geïnformeerd

Als je in de logistiek werkt, speel je een rol in de strijd tegen georganiseerde misdaad en ondermijning. Door samen oplettend te zijn – en ook te weten waar je op moet letten – bescherm je jezelf en elkaar tegen de gevaren van criminele inmenging.

Kom je iets tegen dat niet klopt? Meld het!

Deze brochure geeft antwoord op twee belangrijke vragen: “Waar moet ik op letten?” en “Waar moet ik het melden?” Wat moet je bijvoorbeeld doen als je door vreemden wordt benaderd om even snel geld te verdienen? Waar meld je het als je iemand ziet rommelen met documenten? Door deze brochure te verspreiden onder je werknemers, verbeter je de weerbaarheid van je bedrijf.

Operatie Zelos

We schreven al eerder over Operatie Zelos, de serious game waarin jouw alertheid op de proef wordt gesteld. Merk jij de signalen op als je ze ziet? Kun je onder druk de juiste beslissingen nemen? Speel de game en verijdel hoogstpersoonlijk een drugstransport. Schaam je niet als de criminelen de eerste keer ontkomen, want het is best uitdagend. Falen is in deze game minstens zo leerzaam als slagen. De foutjes die je in de game maakt, ga je in het echte leven natuurlijk niet herhalen.

Ga naar de inhoud