Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Veilig ondernemen.
Daar maken we ons sterk voor.

Wat is PVO Brabant Zeeland?

Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Brabant-Zeeland informeert, mobiliseert en ondersteunt ondernemers in de strijd tegen (georganiseerde) misdaad en ondermijning. We signaleren problemen, bedenken oplossingen en ontwikkelen nieuwe instrumenten die ondernemers in kunnen zetten. 

Onze aanpak is sterk gericht op preventie. Door ondernemers en medewerkers weerbaar te maken, zorgen we dat criminaliteit geen voet aan de grond krijgt in bedrijven en sectoren. Waar criminele inmenging al plaatsvindt, zorgen we dat ondernemers dit herkennen en weten waar ze melding moeten maken. We komen zelf niemand aanhouden, maar werken wel nauw samen met Politie, Openbaar Ministerie (OM) en Douane. Ook wanneer het te laat is voor preventie, kan het PVO dus gepaste ondersteuning bieden.
Video afspelen

Hoe werken we samen?

Het PVO is een publiek-private samenwerking. Dat betekent dat ondernemers, overheid en onderwijs hier samenwerken aan één gedeeld doel. We kunnen de strijd tegen de georganiseerde misdaad namelijk alleen winnen als iedereen zijn of haar rol pakt. We werken samen met individuele ondernemers, maar ook met branche- en ondernemersverenigingen. We hebben sterke banden met de provincies Noord-Brabant en Zeeland, de gemeenten in ons werkgebied en het ministerie van Justitie & Veiligheid. Ook onderwijsinstellingen als Avans Hogeschool (HBO) en Scalda (MBO) zijn voor ons belangrijke partners. Samen ontdekken we nieuwe kennis en stellen we de medewerkers van de toekomst in staat om criminaliteit te weren uit hun bedrijven. 

Het PVO is een netwerk van lokale organisaties die op landelijk niveau afstemmen en samenwerken. Naast de PVO’s in Brabant en Zeeland zijn er nog acht andere PVO’s die elk hun eigen werkgebied bedienen. Deze PVO’s leveren maatwerk op basis van de problemen en aandachtspunten die spelen in hun werkgebied. De landelijke samenwerking wordt gecoördineerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Door deze structuur biedt het PVO het beste van twee werelden: lokaal maatwerk met de slagkracht van een landelijke organisatie.

Advies nodig

Het PVO Brabant-Zeeland verwelkomt nieuwe partners in de strijd tegen criminaliteit en ondermijning. Heb je een vraag of wil je weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Ga naar de inhoud