Selecteer hiernaast een gebied en een type

Branche/situatie

Kies categorie...

Criminaliteitsprobleem

Kies categorie...
10 nov 2022 • 1 minuut lezenmin.

Module 2: de gevolgen van crimineel misbruik

Dit deel van onze website is momenteel “under construction”. Hier vind je binnenkort de e-learning Veilig Zakelijk Verhuren, onderdeel van de VZV-methode.

Welkom terug bij de E-learning Veilig Zakelijk Verhuren. In deze tweede module leggen we uit wat de gevolgen zijn van crimineel misbruik van zakelijk vastgoed. Daarbij kijken we naar de gevolgen voor de samenleving, de gevolgen voor jou als vastgoedondernemer en de rol die de overheid daarin vervult. Klik op de hoofdstukken om ze te lezen. Alle informatie uit de hoofdstukken komt ook terug in de bij behorende video’s. Je kunt dus zelf kiezen of je liever leest of kijkt en luistert.

Hoofdstuk 1: Schade voor de eigenaar

In dit hoofdstuk leggen we uit wat de gevolgen zijn voor jou als vastgoedondernemer, zodra criminelen misbruik maken van één van jouw panden. We leggen uit wat welke fysieke schade er kan ontstaan, hoe het je reputatie kan beschadigen en hoe je verstrikt kunt raken in het criminele web. De geschatte leestijd voor dit hoofdstuk bedraagt 5 minuten.

Hoofdstuk 2: Gevolgen voor de samenleving

Vastgoed is een belangrijke schakel in de criminele keten. In dit hoofdstuk zoomen we juist uit en kijken we naar de keten als geheel. We leggen uit welke schade die criminele keten veroorzaakt aan de samenleving, hoe ze de democratische rechtsorde ondermijnt en welke rol crimineel misbruik van vastgoed hierin speelt. De geschatte leestijd voor dit hoofdstuk bedraagt 3 minuten.

Hoofdstuk 3: Bestuursdwang, Damocles en de rol van de gemeente

In dit hoofdstuk leggen we uit wat de rol van de overheid is, wat je van de overheid kunt verwachten als criminelen misbruik maken van één van jouw panden en hoe je jouw relatie met de overheid gezond kunt houden. Daarnaast leggen we uit in welke gevallen je als vastgoedondernemer strafrechtelijk vervolgd kunt worden en hoe je zorgt dat dit jou niet gebeurt. De geschatte leestijd voor dit hoofdstuk bedraagt 3 minuten.