Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Module 2: De Gevolgen

Welkom terug bij de E-learning Veilig Zakelijk Verhuren. In deze tweede module leggen we uit wat de gevolgen zijn van crimineel misbruik van zakelijk vastgoed. Daarbij kijken we naar de gevolgen voor de samenleving, de gevolgen voor jou als vastgoedondernemer en de rol die de overheid daarin vervult. Klik op de hoofdstukken om ze te lezen.

Hoofdstuk 1: Schade voor de eigenaar

In dit hoofdstuk leggen we uit wat de gevolgen zijn voor jou als vastgoedondernemer, zodra criminelen misbruik maken van één van jouw panden. We leggen uit welke fysieke schade er kan ontstaan, welke nevenschade er kan ontstaan en hoe je verstrikt kunt raken in het criminele web. De geschatte leestijd voor dit hoofdstuk bedraagt 5 minuten.

Hoofdstuk 2: Gevolgen voor de samenleving

Vastgoed is een doorslaggevende schakel in de criminele keten. In dit hoofdstuk zoomen we juist uit en kijken we naar de keten als geheel. We leggen uit welke schade die criminele keten veroorzaakt in onze samenleving, hoe ze de democratische rechtsorde ondermijnt en welke rol crimineel misbruik van vastgoed hierin speelt. De geschatte leestijd voor dit hoofdstuk bedraagt 3 minuten.

Hoofdstuk 3: Bestuursdwang, Damocles en de rol van de gemeente

In dit hoofdstuk leggen we uit wat de rol is van verschillende overheidsinstanties, wat je van de gemeente kunt verwachten als criminelen misbruik maken van jouw pand. Daarnaast leggen we uit in welke gevallen je als vastgoedondernemer strafrechtelijk vervolgd kunt worden en hoe je zorgt dat dit jou niet gebeurt. De geschatte leestijd voor dit hoofdstuk bedraagt 3 minuten.

Ga naar de inhoud