Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Hoofdstuk 4: Opslag van verboden goederen

In dit hoofdstuk kijken we naar de opslag van verboden goederen. We leggen je uit waar je op kunt letten en wat je kunt doen om de opslag van verboden goederen aan het licht te brengen. Ook leggen we uit waarom dit de moeilijkste vorm van misbruik is om te bestrijden. 

Beperkingen

Ondanks de tips en adviezen die we in dit hoofdstuk geven is het onmogelijk om verstopte goederen altijd te ontdekken. We verwachten dat je tijdens de inspectie alert bent op de signalen, maar erkennen ook de beperkingen. Je kunt (en mag) tijdens een inspectie immers niet in elke lade, elk kastje of iedere doos kijken. Dat mag echter geen excuus zijn om de controle op de opslag van verboden goederen op zijn beloop te laten. Het is juist een reden om extra alert te zijn. In dit hoofdstuk dragen we een aantal concrete signalen aan waar je tijdens een inspectie op kunt letten.

Werp drempels op

De belangrijkste tip die we hier kunnen geven is drempels op te werpen waarmee je criminelen op voorhand buiten de deur houdt. Stel de identiteit van je huurder eenduidig vast een voer een zorgvuldige screening uit. Regel in je huurovereenkomst dat je onaangekondigd mag controleren en stel de huurder aansprakelijk voor crimineel misbruik. Voer regelmatig inspecties uit en maak altijd melding als je iets ziet, hoort of ruikt. Criminelen zullen vaak de weg van de minste weerstand kiezen en risico’s waar mogelijk vermijden. Bij het tegengaan van de opslag van verboden goederen speelt preventie dus een belangrijke rol.

Waar kun je op letten?

De verboden goederen die een crimineel in jouw pand kan verstoppen zijn vaak lastig te ontdekken. Daarom is het belangrijk dat – naast de goederen zelf – aandacht hebt voor de signalen die er op kunnen duiden dat je huurder iets te verbergen heeft. Hieronder beschrijven we een aantal van deze signalen.

Let op: nieuwe sloten

Let op: overdadige beveiliging

Let op: afwijkende transporthandelingen

Let op: afwijkend gedrag

Ga naar de inhoud