Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Drugslab in trailer in boerenschuur

In een oude vrachtwagentrailer in een boerenschuur in Vessem trof de politie dinsdagochtend een drugslab in aanbouw. De politie vermoedt dat dit lab bedoeld was voor de productie van synthetische drugs of grondstoffen daarvoor. Op het moment van de inval was het lab echter nog niet in gebruik.

Deze vangst laat zien hoe belangrijk de (bestuurlijke) controle van bedrijfspanden en panden in het buitengebied is. Het laboratorium in aanbouw werd ontdekt tijdens een controle die de politie in samenwerking met de gemeente uitvoerde om zicht te krijgen op wat er zich in deze panden afspeelt.

Er is de laatste jaren in het bijzonder aandacht voor deze buitengebieden, ook bij het Platform Veilig Ondernemen en haar partners. Enerzijds zien criminelen deze afgelegen locaties vaak als ideale verstopplek. Anderzijds komen steeds meer boeren in de financiële problemen, onder andere door strenge milieuregels die grote investeringen afdwingen. Als PVO vinden we het belangrijk om deze groep weerbaar te maken tegen ondermijning. Hiervoor zullen we in de toekomst steeds vaker de samenwerking zoeken met belangenorganisaties als ZLTO.

Ga naar de inhoud