Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Cybercriminaliteit kan ook jou raken; bekijk dit webinar

Het is niet de vraag of jouw bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, maar wanneer. Om deze reden organiseerde Platform Veilig Ondernemen (PVO) Brabant-Zeeland samen met Glastuinbouw Nederland Brabant/Zeeland en ZLTO op 16 november een webinar met als thema cybercrime voor bedrijven met kassen. Je kunt het webinar hier terugkijken.

Geen toegang tot data, bestanden versleuteld of je computer geblokkeerd. Je moet flink betalen om je gegevens weer terug te krijgen. Een horrorscenario. Met het webinar wilden de organisatoren deelnemers bewust maken van deze risico’s.

Een ethisch hacker en een aantal experts namen de deelnemers mee in de wereld van cybercrime en gaven tips die je direct toe kunt passen in de praktijk zoals het gebruiken van een digitale wachtwoordenkluis. Bas Goddrie, expert digitale veiligheid bij PVO: ‘Vaak schamen mensen zich als ze slachtoffer zijn van cybercrime en melden het daarom niet en zoeken geen hulp. Terwijl je je absoluut niet hoeft te schamen als dit je overkomt. We verwachten dat ieder bedrijf vroeg of laat te maken krijgt met cybercrime.’

Terugkijken

Heb je het webinar gemist? Het webinar is terug te kijken. Het webinar is vanaf nu ook beschikbaar voor leden buiten de regio Brabant/Zeeland en eigenlijk de moeite waard om te kijken voor alle soorten agrarische bedrijven.

Naar aanleiding van het webinar is een FAQ aangemaakt. Hierin wordt antwoord gegeven op vragen als: ‘Is het zinvol om je te verzekeren tegen schade door cybercrime?’ en ‘Hoe maak ik een goede wachtwoordzin?’

Hackhelpdesk

De Hackhelpdesk is een website die gratis is te bezoeken voor ondernemers. Hier vindt men eerste hulp bij een cyberincident. Met welke vorm je ook te maken krijgt (ransomware, phishing of factuurfraude), je krijgt een stappenplan aangeboden om zelf zoveel mogelijk schade te beperken. Zie de Hackhelpdesk als een digitale brandweer voor je bedrijf.

Ga naar de inhoud