Stel uw vraag aan PVO
Chat Button

Cuijk en Uden: integrale controle tegen ondermijning

In Cuijk en Uden werd onlangs een grote controle gehouden in de strijd tegen ondermijning, meldt de politie. Duizenden voertuigen en hun bestuurders zijn hierbij gecontroleerd in het kader van de Integrale Actieweek Ondermijning. Naast drugs- en geldhonden maakte men gebruik van van speciale scanapparatuur om verborgen ruimten in voertuigen te ontdekken. Ook werden zogeheten ANPR-camera’s ingezet. Door middel van deze technologie worden gescande kentekens vergeleken met informatie uit de politiesystemen.

Aanhoudingen en inbeslagnames

Door het controleren van duizenden voertuigen kwamen diverse misstanden en overtredingen aan het licht. Naast boetes voor verkeersovertredingen en rijden onder invloed ging de politie ook meermaals over tot aanhoudingen en inbeslagnames. Zo werd er in één busje ruim 1131 kilo illegaal vuurwerk ontdekt en in beslag genomen. Ook vonden er aanhoudingen plaats voor het bezit van drugs en gestolen goederen.

Gezamenlijke vuist

In het kader van de integrale aanpak werkten diverse partners samen aan deze operatie. Naast politie en het OM droegen ook Taskforce-RIEC, de Douane en acht regionale gemeenten (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer, Boekel, Uden, Landerd en Sint-Anthonis) hun steentje bij. Deze aanpak past in de trend van toenemende samenwerking tussen opsporingsinstanties, overheden en private partners. Deze samenwerking is volgens de betrokken partijen noodzakelijk om ondermijning een halt toe te roepen.

Ga naar de inhoud